top of page

I am not a dictionary

But I love Translation

I Love Books

I love Words and World

Поиск
  • Фото автораLika Aleksidze

Οι αγαπημένες μου εφαρμογές


Τα πράγματα είναι τόσο διασκεδαστικά, όσο ταυτόχρονα εύκολα και βολικά. Εννοώ τις εφαρμογές που αγάπησα, τις χρησιμοποιώ, τις δοκιμάζω, τις διαγράφω αν τελικά δεν είναι τόσο λειτουργήσιμες όσο ήταν υποσχόμενο νωρίτερα κι ύστερα αναζητώ τις αντίστοιχες και πάλι τις εγκαθιστώ. Έτσι καταλήγω σε κάτι που να είναι ουσιώδες για μένα και συσχετίζεται με τις καθημερινές μου ανάγκες, μεταξύ πολυτελέστατης και εκατομμυριοστής επιλογής.

Θα αρχίσω, φυσικά, από αυτές που χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μου. Πολλές μεταξύ τους έχουν επεκτάσεις και είναι σχεδιασμένες για χρήση σε κινητές συσκευές.

Το Google Keep - νομίζω, γνώριμη και αγαπημένη εφαρμογή για πολλούς. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και τη φύλαξη σημειώσεων κι υπενθυμίσεων. Το Lifehacker, όπως πάντα, έξοχα εν συντομία και με σαφήνεια, περιγράφει τις λειτουργίες της εφαρμογής εδώ.

Με τον ίδιο σκοπό μπορεί να χρησιμοποιείται και το Evernote. Αποθηκεύει οποιαδήποτε πληροφορία κι υποστηρίζεται από όλες τις υπάρχουσες συσκευές κι έχει premium εκδοχή επί πληρωμή. Προς το παρόν με ικανοποιεί κι η δωρεάν.

Το ColorNote επίσης, απίστευτα βολικό σημειωματάριο. Στην κινητή του έκδοση εγώ κατάφερα να δημιουργήσω συλλογή αποφθεγμάτων από τα βιβλία που διάβασα στο FBReader.

Το Wunderlist που έχω εγκαταστήσει σε όλες τις μορφές του, υποστηρίζεται στη λειτουργία κι εκτός σύνδεσης, και σε όλες τις συσκευές. Το Wunderlist + plugin στη γραμμή εργαλείων Chrome ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στην οθόνη της σελίδας σας κι επιτρέπει να προσθέσετε και να διανείμετε αμέσως τα αναγκαία καθήκοντα. Το Wunderlist New Tab, σας μεταβιβάζει σε μια νέα σελίδα με την εξής μορφή: η λίστα, φυσικά, αλλάζει από μέρα σε μέρα, ανάλογα με τις εργασίες που εκτελούνται καθημερινώς:

Στο μενού εργαλείων του Chrome επίσης έχω εγκαταστήσει και την επέκταση Read Comfortably. Εδώ μπορούμε να αποθηκεύουμε όλα αυτά που θέλουμε, να διαβάζουμε χωρίς βιασύνη – οποιοδήποτε άρθρο ή σημείωση. Πολύ λειτουργήσιμο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του.

Λατρεύω την καινούργια και χρήσιμη πλατφόρμα Mywebook. Δεν ξέρω ποιος το έχει αναπτύξει, αλλά η ιδέα του ήταν σίγουρα ιδιοφυΐής. Είναι ένα εργαλείο για να έχεις οργανωμένο όλο το προσωπικό διαδίκτυο, όλα τα ενδιαφέροντα κι όλους τους σελιδοδείκτες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει (προς το παρόν τουλάχιστον) έκδοση για κινητά.

Το plugin Lingua.Ly, μου επιτρέπει να διαβάζω αγγλικά κείμενα και στη συνέχεια να απομνημονεύω τις άγνωστες λέξεις.

Λατρεύω τη τζαζ. Όταν δουλεύω, πάντα καταφεύγω στην εφαρμογή Jazz Radioplayer.

Το Chrome Extension: η πολυγλωσσική Βάση Ορών της ΕΕ ΙΑΤΕ, με βοηθά συχνά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εργασίας στην ελληνική γλώσσα.

Το Boomerang, νομίζω, ασύγκριτη ανακάλυψη για όσους εργάζονται όλη τη νύχτα με σκοπό να παραδώσουν την εργασία σε καθορισμένη προθεσμία. Αν κατά την αποστολή της εργασίας δεν θέλετε να εμφανίζεται στον πελάτη η πραγματική ώρα πατάτε το Boomerang και προγραμματίζετε την ώρα που επιθυμείτε εσείς. Αναπτύχθηκε από την Google, οπότε, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ηλεκτρονική διεύθυνση Gmail. Χρησιμοποιώ επίσης και το plugin του λογισμικού.

Στο WiseStamp έχω δημιουργήσει την υπογραφή μου για το e-mail. Υπάρχει και η premium έκδοση επί πληρωμή. Εδώ είναι το αποτέλεσμα της δωρεάν:

Ένα πολύ χρήσιμο δωρεάν εργαλείο στην μεταφραστική δραστηριότητα για καταμέτρηση λέξεων των εισερχόμενων κειμένων οποιασδήποτε μορφής, είναι το FineCount.

Μέσω επαγγελματικού προγράμματος ABBYY FineReader πραγματοποιώ την οπτική αναγνώριση χαρακτήρων του κειμένου (OCR).

Για την οργάνωση των μικρών επιχειρήσεων, τη διαχείριση πελατολογίου και την παρακολούθηση των οικονομικών μου, με έχει σώσει κυριολεκτικά η πλατφόρμα Podio. Χρησιμοποιώ και την έκδοση για κινητά κι έχω εγκαταστήσει και την επέκταση στη γραμμή εργαλείων.

Η αποθήκευση δεδομένων στο Google Cloud και Dropbox με ικανοποιεί αρκετά. Ειλικρινά ευχαριστώ τους προγραμματιστές και για τις παράλληλες εκδόσεις τους για την λειτουργία σε όλες τις συσκευές.

Το Wetransfer - μια υπέροχη εφαρμογή για εκείνους που στέλνουν βαριά αρχεία.

Στο Android, εκτός από τις παράλληλες εκδόσεις που χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή μου, έχω εγκαταστήσει και τις εξής:

  • Για την εκμάθηση νέων αγγλικών λέξεων, το TOEFL-Intermediate English - Memrise

  • Για τη διαχείριση φακέλων - Explorer ES File

  • Για την αποθήκευση άρθρων, βίντεο και φωτογραφιών από το διαδίκτυο - Pocket

  • Για άμεση σάρωση εγγράφων - TinyScanner

  • Για αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου - Interval Timer

  • Για ενδιαφέρουσες πληροφορίες - Surfingbird

  • Για να αυξήσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας - 360 Μπαταρία Plus

  • Για διάβασμα βιβλίων - FBReader, Coolreader

  • Νέα για τα βιβλία - MyBook

  • Κλασσική βιβλιοθήκη - Σπιτική Βιβλιοθήκη (ρώσικη εφαρμογή).

Αν δεν ήταν κι η μνήμη αποθήκευσης μου μόνο 32 GB, θα ήταν ακόμα πιο διασκεδαστικό.

44 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page